30 miljoner utlyses till nya svenska IoT-projekt

Tekniska Prylar

Foto: Adobestock

IoT Sverige har öppnat sin första utlysning för 2022, där 30 miljoner görs tillgängliga till IoT-projekt. I år ligger fokus på lösningar som kan bidra till jämlik hälsa, trygga offentliga miljöer och snabbare klimatomställning.

Målet med IoT Sveriges utlysning är att fler inom offentlig sektor ska använda IoT på innovativa sätt i sin dagliga verksamhet. Nu hoppas man på att kommuner och regioner ska lockas av erbjudandet och söka finansiering.

– IoT används redan en hel del inom offentlig sektor med smarta lösningar inom vård, skola, samhällsbyggnad med mera. Men vi ser att det fortfarande finns stor potential till nya innovationer och att skala upp användningen, säger Olle Bergdahl, programchef på IoT Sverige.

Sedan tidigare har IoT Sverige finansierat över hundra IoT-projekt. I årets utlysning fokuserar man speciellt på tre behovsområden: jämlik hälsa, trygga offentliga miljöer och snabbare klimatomställning.

– Det här är tre viktiga områden som berör alla människor och där vi ser att IoT spelar en nyckelroll i att bidra till målet om ett mer jämlikt, hållbart och tryggt samhälle, säger Olle Bergdahl.

Nytt i år är att även privata företag kan ansöka om medel för att driva förberedelseprojekt. Den totala budgeten för utlysningen ligger på 30 miljoner, och sista ansökningsdag är 1 december i år.

Källa: IoT Sverige

1 juli 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit, IoT

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng