Upplands-Bro kopplar upp sjö för smidigare sommarbad

Lillsjöns Badplats

Lillsjön i Upplands-Bro. Foto: Upplands-Bro kommun

Tillgängliga parkeringsplatser, kanoter att hyra och temperatur i vattnet. Upplands-Bros kommun har försett baddestinationen Lillsjön med omnejd, med sensorer som håller koll.

– Innovationsprojet som detta gör att vi utvecklar vårt arbete och servicen till invånarna. Vi hoppas att den här datan på webben ska underlätta och glädja folk i sommar, säger Johan Hedberg, digitaliserings- och it-chef i Upplands-Bro kommun.

Där teknik möter natur

Kommunen kallar innovationsprojektet Där teknik möter natur och syftar till att med IoT koppla upp olika delar av kommunen och erbjuda en smartare vardag för medborgarna.

Allt som mäts, som lufttemperatur, antal lediga parkeringsplatser och huruvida livbojen är på plats, registreras i realtid och finns tillgänglig för vem som helst.

Det går även att se statistik för trender om hur det brukar se ut vid vissa tider och dagar.

– Det här är ett bra exempel på hur man med hjälp av teknik kan ge ännu bättre service till invånarna i Upplands-Bro. Det är mycket positivt och det är därför som digitalisering spelar en viktig roll i utvecklingen av kommunens arbete, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Källa: Upplands-Bro kommun

14 juni 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Upplands-Bro kommun

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng