Hemarbete bara för fuskare enligt Elon Musk

Tesla På En Skylt

Nu är det slut på distansarbete för Teslas medarbetare. Enligt ägaren Elon Musk är det 40 timmar på kontoret som gäller, annars är det bara att fuskjobba på något annat företag. Nu är frågan hur det här rimmar med Twitters mycket liberala syn på hemarbete.

I ett mejl till de anställda på Tesla skriver Elon Musk att ”alla på Tesla ska vistas på kontoret minst 40 timmar per vecka. Om du inte dyker upp kommer vi anta att du har slutat”.

Vidare skriver han att det ska vara ett kontor som har bäring för den anställdes arbetsuppgifter, och inte vara något ”avlägset filialkontor”. Han motiverar sina krav med att personligt samarbete är avgörande för företagets framgång, och att medarbetare i tillverkningen inte kan välja arbetsplats.

Bedömare tror också att Elon Musks starka drivkraft och erkänt höga arbetsmoral är en del av förklaringen. Han tar sällan semester och under en krisperiod för Tesla för några år sedan sov han på fabriksgolvet.

Kulturkrock med Twitter

Teslaägaren var redan tidigt under pandemin tveksam till distansarbete, och har bland annat twittrat att ”(pandemin) har lurat många att glömma betydelsen av hårt arbete. Brutalt uppvaknande på ingång!”.

Nu är frågan hur Elon Musks krav på kontorsarbete kommer krocka med kulturen på Twitter, vars nuvarande vd Parag Agrawal lovat personalen att fortsätta arbeta hemifrån så länge och i den omfattning som de själva trivs med.

Elon Musks postpandemi-policy har läckt ut till sociala medier, men Tesla har avböjt att kommentera. Däremot har Elon Musk själv svarat på Twitter och skriver bland annat att medarbetare som inte accepterar de nya reglerna kan ”låtsas arbeta någon annanstans”.

Källa: BBC

2 juni 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng