Därför tryter Musks Twitter-tålamod

Twitter Och Ett Frågetecken

Twitter-ikonen. Men hur blir det med Musks köp?

Elon Musk tycker inte att han får tillräckligt mandat att undersöka hur många spambottar det finns på Twitter. Därför hotar han nu bolaget att dra tillbaka förvärvet värderat till 44 miljarder dollar.

I ett brev från Elon Musk och hans advokater till Twitter, beskriver miljardären hur han tycker att sociala media-jätten undanhåller information om hur många spambottar det finns i tjänsten.

20 istället för 5 procent spambottar?

Enligt Twitters egen utsago finns det cirka fem procent sådana här fejkade spamkonton, men Musk misstänker att den siffran kan vara så hög som 20 procent.

– Som Twitters blivande ägare, är det självklart att Musk har rätt till den data han efterfrågat för att kunna förbereda övergången av Twitters verksamheter till sitt ägandeskap och facillitera finansieringen. Twitters senaste erbjudande, att helt enkelt förse Musk med data kring bolagets testningsmetoder, går att likställa med att man vägrar honom göra en egen insyn kring datan, skriver Elon Musks advokat Mike Ringler i brevet till Twitter.

Tvistat sedan början av maj

Twitter och Elon Musk ska ha argumenterat fram och tillbaka i frågan ända sedan början av maj, och nya frågetecken har nu rests kring miljardärens förvärv.

– Twitter har och kommer fortsätta att samarbetsvilligt dela information med Musk för att få transaktionen till stånd, i enlighet med tidigare överenskommelser, säger Twitter i ett uttalande.

Stark signal om att överge affären

Susannah Streeter, senior investerings- och marknadsanalytiker på Hargreaves Lansdown, menar att brevet är den starkaste signalen hittills att Elon Musk är redo att överge affären.

– Det här är ett drag som Twitter-investerare har stålsatt sig för: tillfället då Musks klagande tweets destilleras ner till officiellt brev. Samtidigt är det inte otroligt att han är ute efter ett billigare pris på bolaget oavsett om han får datan från Twitter eller inte, efter den senaste volatiliteten bland marknadens techbolag, säger hon.

Källa: BBC

7 juni 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng