Michael Dell: Multicloud är framtiden

Michael Dell På Scen Under Dell Tech World 2022

Michael Dell, grundare och CEO, Dell. Foto: Fredrik Kron/Voister

Dell Technologies World 2022 inleddes med en keynote av vd:n och grundaren Michael Dell. På agendan var bland annat multicloud, data och säkerhet – tre områden som bolaget lanserar nyheter inom. 

– Den digitala transformationen skapar en framtid full av möjligheter, och huruvida du lyckas framåt beror till stor del på hur du använder din data effektivt. On-prem- eller off prem-frågan är borta – multicloud är framtiden, där datan flödar sömlöst genom alla dina arbetsmiljöer, säger Michael Dell, vd och grundare på Dell, i sin keynote.

90 procent av Dells kunder har redan idag sin data i både lokala datacenter och diverse molnmiljöer. Samtidigt använder 75 procent tre eller fler olika moln.

– Synonymt för alla framtidens tekniker som du kan tänkas jobba med, exempelvis metaverse, blockchain, robotik eller AR/VR, är att de konsumerar och producerar en enorm mängd distribuerad data.

5G hanterar edge

Enligt Michael Dell är vi just nu dessutom inne i en stor förändring av hur vi bearbetar all data och 10 procent av all data i världen är idag utanför ett datacenter. Något som lär förändras framåt.

– 2025 kommer 75 procent av all företagsdata bearbetas utanför ett traditionellt, centraliserat datacenter eller moln. 5G kommer hantera datavolymerna i edge vilket även kommer att öka attackytorna. Ransomware-angrepp är det största hotet mot organisationer just nu och äger rum var elfte sekund, säger han.

Apex ger molnliknande upplevelse

Dell siktar på att bli navet i det förändrade landskapet och ekosystemet med edge, multicloud och skydd för ökade attackytor. För att lyckas lanserar Dell ett gäng nyheter, och en av dem kommer ingå i Dells tjänsteportfölj Apex och går vid namn Apex Cyber Recovery Services.

– Lösningen ska generera en molnliknande upplevelse och bland annat göra det lättare att återhämta sig efter cyberattacker, säger Chuck Whitten, Co-COO på Dell, som efterföljde Michael Dell på huvudscenen.

Dessutom lanserar Dell lösningarna PowerProtect Cyber Recovery for Microsoft Azure och CyberSense for Dell Powerprotect Cyberrecovery for AWS. Lösningen för Azure ska göra det möjligt för organisationer att implementera ett isolerat cybervalv i det publika molnet som skyddar och isolerar data på ett säkrare sätt och som kan skydda mot bland annat ransomware-angrepp.

Chuck Witten På Dell Tech World

Chuck Whitten, Co-COO på Dell.

Lösningen för AWS ska göra det lättare för organisationer att övervaka filer och databaser hos AWS. Den ska kunna se när en cyberattack inträffar, och därefter hjälpa till med bland annat diagnos och återskapande av data.

Data blir insikter med Snowflake

Som avslutning presenterade Chuck Whitten ett nytt samarbete med Snowflake. Via samarbetet ska data som lagras lokalt av Dell kunna analyseras av Snowflake Data Cloud, och omvandla data till insikter oavsett var den lagras.

– Alla dessa nyheter möter verksamheters behov av att kunna hantera data oavsett om den befinner sig i ett lokalt datacenter, i ett publikt moln eller i edge. Vi bygger en portfölj av mjukvara och tjänster som gör det lättare att hantera både dina on-prem- och multicloud-miljöer.

3 maj 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Fredrik Kron/Voister

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng