Meta uppdaterar sin integritetspolicy

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg på Facebook Developer Conference 2019. Foto: Wikimedia Commons

Uppdateringen ska göra det lättare för Facebook och Instagram-användare att förstå hur deras information används. Meta säger att förändringarna inte kommer leda till man samlar, använder eller delar användardata på nya sätt.

Vårt mål med uppdateringen är att bli mer tydliga med vår datapraxis. På Meta har vi alltid strävat efter att skapa personliga upplevelser som skapar värde utan att kompromissa med din integritet. Så det är upp till oss att ha ett starkt skydd för datan vi använder och vara transparenta med hur vi gör det, säger Michael Protti, product chief privacy officer på Meta.

Miljoner av Facebook och Instagram-användare kommer snart att få en notifikation om hur Meta uppdaterar sn integritetspolicy. Den nya policyn kommer att ge exempel på vilken information som samlas in, och hur den används, delas och ibland överförs till tredje part. Men policyn innebär inte några förändringar i hur Meta gör detta.

Kontrollera vem som kan se dina inlägg

Efter nya uppdateringen ska det även bli enklare för dig som användare att kunna kontrollera vilka som kan se dina inlägg. Du ska också på ett lättare sätt kunna kontrollera de ämnen du vill se reklam om.

Den uppdaterade policyn omfattar bland annat Facebook, Instagram och Messenger men inte exempelvis Whatsapp och Workplace.

I samma veva uppdaterar Meta även sina användarvillkor. I de nya villkoren ska det finnas information om när bolaget kan inaktivera eller stänga av konton. Det ska även finnas information om vad som händer när innehåll på plattformarna raderas.

Vi vill på ett bättre sätt förklara vad som förväntas av oss och de som använder våra plattformar, säger Michel Protti.

Källa: BBC, ZDnet

27 maj 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssonintegritet, säkerhet

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng