Lagring, hållbarhet och datahantering på Dells radar

Dell Keynote Bild

Jeff Clarke på scen under Dell Technogies World 2022. Foto: Fredrik Kron/Voister

Under Dell Technologies World pratade Jeff Clarke, COO och vice ordförande för Dell, om nyheter inom lagring, datahantering och hållbarhet. Project Alpine ger en ökad datamobilitet, Concept Luna minskar CO2-avtrycket på datorer och Powerstore, Powermax och Powerflex får sammanlagt 500 nya funktioner. 

Jeff Clarke inledde sin keynote under Dell Technologies World 2022 med att prata om hur pandemin för drygt två år sedan slog ut den normala världen, så som vi kände till den. 

Teknologin tog oss igenom pandemin och kommer även att upplösa status quo-situationen som vissa tror att de upplever idag. Alla företag kommer tvingas till att vara innovativa och kreativa framöver därför att konkurrensen är högre än någonsin. Världen digitaliseras i en högre takt än tidigare och data genereras i oöverträffade volymer. Så spänn fast säkerhetsbältena, det kommer bli en jäkla resa, säger Jeff Clarke.

500 nya funktioner

För att vinna kampen om framtiden behöver företag bli bättre på att förstå och analysera vad den egenproducerade datan betyder, menar Jeff Clarke. På det här temat visade man upp totalt 500 nya funktioner fördelat över deras Powerstore, Powermax och Powerflex-plattformar.

Vår lagringsportfölj har nu det bredaste utbudet av multicloud-stöd för hyperscalers och Devops-orkestreringsplattformar. I uppdaterade PowerMax OS 10 finns mer än 200 nya funktioner som ytterligare förbättrar AI:n som sköter en stor del av din administration och fattar över sex miljarder beslut om dagen.

Därutöver tillkommer nya funktioner i Powerstore 3.0 som ska förbättra prestandan med upp till 50 procent och kapaciteten med upp till 66 procent. Dessutom får Powerflex över 200 nya funktioner som ska utöka möjligheterna för multicloud samtidigt som motståndskraften och säkerheten förbättras.

Project Alpine ökar möjligheterna

Under keynoten bjöd Jeff Clarke upp kollegan Caitlin Gordon, Vice President product management software and solutions, på scen. Hon pratade mestadels om nyheter inom Project Alpine, vilket är en molnbaserad leverans av Powerstore som ska göra det möjligt att kunna konsumera och hantera data under Powerstore-paraplyet.

Nu blir det möjligt att sömlöst flytta data till moln och dra nytta av molnbaserade analystjänster. Med Project Alpine ska verksamheter få en ökad mobilitet kring data och en enhetlig drift i publika molnmiljöer och on-prem.

Från hundratals till fyra skruvar

För att gå igenom nyheter på pc-området välkomnades även Rahul Tikoo upp på scen, han är Senior Vice President för Dell Client Product Group. Här låg fokus på Concept Luna, vilket är en vision för att få ned koldioxidavtrycket på bolagets datorer.

Keynote Bild

Rahul Tikoo och Jeff Clarke.

Bland annat har Dell minskat storleken på moderkorten med 75 procent och tillverkar dem nu med 20 procent färre komponenter. Inom Concept Luna har bolaget även minskat antalet skruvar på datorerna från hundratals till fyra och skapat en modulär design.

På så sätt kan användaren enklare komma åt systemets interna delar. Nu kan du lätt ta isär din dator och komma åt de delar du behöver för att kunna reparera eller återanvända den.

På plats under Jeff Clarkes keynote var även Stefan Alariksson, vd på Dell Technologies i Sverige, som kommenterade lagringsnyheterna.

Vi strävar ständigt efter att skapa en bättre upplevelse för våra kunder och det som efterfrågas just nu är sömlösa molnlikande upplevelser oavsett var datan lagras, därför är det positivt att det görs över 500 förbättringar i Powermax, Powerstore och Powerflex för att öka kapacitet, prestanda och skydd i Dells lagringslösningar, säger han.

16 maj 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng