IDC: detta behövs för att möjliggöra mer edge computing

Noder I Färg Som Sitter Ihop I Ett Nät (1)

Foto: Adobestock

Hälften av alla som investerar i edge computing gör det för att förbättra cybersäkerheten, men alla har inte rätt förutsättningar i sin infrastruktur. Det visar en ny rapport från IDC.

– Organisationer lutar sig alltmer mot digital teknik för att bli mer effektiva och hållbara samt för att förbättra säkerheten. Rapporten undersöker den avgörande roll som edge computing och edge computing-implementeringar har för att möjliggöra en digital och uppkopplad verksamhet, säger Chris Hanley, SVP, Commercial Operations & Global Channels på Schneider Electric.

Tips för den som vill satsa

Edge computing används både för att bearbeta data och för att övervaka ett lokalt nätverk i cybersäkerhetssyfte. Den nya rapporten Succeeding at Connected Operations with Edge Computing från IDC undersöker den roll som edge computing kan möjliggöra för uppkopplade verksamheter, och syftar till att fungera som hjälp till it-beslutsfattare som vill implementera tekniken.

– Sammanställningen belyser strategier som beslutsfattare kan använda sig av för att framtidssäkra sina edge computing-funktioner och för att stödja en fjärrstyrd, uppkopplad, säker, tillförlitlig, motståndskraftig och hållbar verksamhet, säger Chris Hanley.

Edge

Edge computing, eller bara edge, innebär i korthet att mer av analysen av den data som samlas in, till exempel av en sensor, sker ute vid insamlingspunkten. Det innebär datan slipper färdas tillbaka till ett moln eller datacenter för att börja göra nytta, vilket innebär både tidsvinster, kostnadseffektivitet, och en säkrare miljö.

Krävs stabil infrastruktur

Hälften av de svarande vill använda tekniken för bättre säkerhet, men enligt rapporten är den största utmaningen för verksamheter som just nu vill investera i edge computing, att man inte har tillräckligt stabil infrastruktur.

– För att kunna gå över till en digital och uppkopplad verksamhet är det grundläggande att kapaciteten för edge computing är motståndskraftig, säger Jennifer Cooke, Research Director, Edge Strategies på IDC. Organisationer blir sårbara om och när deras teknik fallerar. För att framtidssäkra edge computing-installationer måste ledare utveckla en strategi som tar itu med problem, såsom cybersäkerhet och anslutningsproblem, och som säkerställer tillgång till den kompetens som krävs för att upprätthålla motståndskraftiga edge computing-infrastrukturer.

Källa: IDC

11 maj 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng