Europeiska centralbanken: Kryptovalutor har inget värde

Christine Lagarde

Europeiska centralbankens chef Christine Lagarde. Foto: Wikimedia Commons, Adobestock

Kryptovalutor är inte värda någonting, menar Europeiska centralbankens chef Christine Lagarde. Nu önskar hon att lagstiftare ska införa regler som skyddar oerfarna investerare.

Min högst ödmjuka bedömning är att de inte är värda någonting. Det finns ingen underliggande tillgång som kan fungera som säkerhetsankare, säger Christine Lagarde vid ett framträdande i nederländsk tv.

För att värna mer ovana investerare som intresserar sig för kryptovalutor vill Christine Lagarde att lagstiftare inför mer regler på marknaden.

– Jag oroar mig för de människor som förväntar sig en belöning, som inte har någon förståelse för riskerna, som kommer förlora allt och som kommer bli fruktansvärt besvikna, vilket är varför jag tror det behöver regleras, säger Christine Lagarde. 

Kryptokrasch senaste tiden

Kommentarerna kommer efter ett ras på kryptomarknaden. Under toppen i november värderades hela kryptomarknaden till 3,1 biljoner dollar, en siffra som nu är nere på runt 1,3 biljoner dollar, enligt data från CoinGecko. Exempelvis har värdet på den största kryptovalutan bitcoin mer än halverats senaste halvåret samtidigt som värdet på kryptovalutan Luna numera är nästintill obefintligt. 

Källa: CNBC, NBC

24 maj 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng