Därför intresserar Dells Power-serie Boliden

Foto: Boliden, Voister/Fredrik Kron

Boliden var på plats under Dell Technologies World i Las Vegas. Mest intressant för bolaget var nyheter inom Power-serien och CloudIQ för en fortsatt stabil infrastruktur.

– Här är mycket nyheter att ta del av. Det blir spännande när vi börjar planera framtiden och vad som kan förbättra vår miljö, säger Edvin Nilsson, it-specialist infrastructure services, Boliden.

Vilka nyheter här är mest intressant för dig i din roll?

– Det som händer för Powerstore och Powermax. Det ska bli intressant att höra vad de har för nya funktioner jämfört med Dell Unity. Sedan vill jag också titta lite på CloudIQ. Tidigare har det egentligen bara varit en plattform för att följa sin lagringsdata, men nu går det att koppla in HCI-miljöer, Poweredge med mera, och då får man en ganska bra plattform och telemetri för att få allt på ett ställe. Det blir enklare att hålla koll.

Det skulle kunna bli något för Boliden framöver, eller?

– Det är värt att utvärdera i alla fall, skulle jag säga. CloudIQ ser vi direkt att vi skulle kunna börja gräva i och kanske börja sätta i drift och börja använda mer rakt av. Powerstore är egentligen som Unity fast lite vassare, och Powermax är jag lite osäker på i nuläget. Men som sagt, vi får sätta oss ner och börja gräva i det och se hur det klaffar ihop med vår arkitektur. 

Är VxRail något som är intressant för er också?

– Ja, vi kör VxRail på vissa sajter, och det är alltid spännande att se vad som blir nytt där och vilka förbättringar som kommer i nya versioner. Helt enkelt att fortsätta att hålla koll på hur vi kan få ut det mesta av vår miljö och bygga det på ett bra sätt med rätt investeringar.

Allt som allt är du ganska nöjd med eventet då?

– Ja, det skulle jag säga att jag är. Det värsta var flygresan hit, men annars är jag nöjd, hehe.

6 maj 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Voister/Fredrik Kron, Boliden

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng