Trögt för Trumps nya Truth-app

Truth Social, Trump; Appen På En Mobil

Den officiella planen var att Donald Trumps nya sociala medie-app Truth Social skulle ha lanserats i slutet av mars. Fortfarande står cirka 1,5 miljoner personer i kö för att få börja använda appen.

– Jag skapade Truth Social för att stå upp mot big techs tyranni. Vi lever i en värld där talibaner har en enorm närvaro på Twitter, samtidigt som er favoritpresident har blivit tystad, sa Donald Trump i oktober förra året.

1,5 miljoner i kö

Truth Social lanserades under Presidents’ Day den 21 februari i år, och blev då App Stores mest nedladdade app. Men nu sex veckor senare är appen fortfarande befäst med problem och har 1,5 miljoner människor på kö.

Appen ska vara väldigt lik Twitter i sin uppbyggnad, men finns ännu inte tillgänglig på till exempel Android-telefoner eller webben, och ska också vara svår att nå utanför USA.

– Det har varit en katastrof, säger Joshua Tucker, chef för Center for Social Media and Politics vid New York University.

Anhängare undrar vad som händer

Truth Social är nu utanför topp 100 i nedladdningar, och både republikanska anonyma källor och intresserade användare på Twitter, undrar varför inget händer. Appen har ett samarbete med den konservativa videosajten Rumble, och som med sin infrastruktur skulle bidra med kritisk ryggrad.

– Det här borde ta några få dagar, inte sex veckor, att fixa. Det kommer ju alltid finnas barnsjukdomar, men jag tänker mig att de borde vara fixade vid det här laget. Ingen verkar förstå vad som pågår, säger en anonym republikansk källa som står nära Donald Trump.  

Trots den tröga starten finns fortfarande chans att appen på sikt kan utmana andra sociala medie-appar som Gab och Gettr.

Donald Trump själv har inte postat någon ”truth” sedan i mitten på februari då han skrev: ”Gör er redo! Er favoritpresident kommer möta er snart!”. 

Källa: BBC

5 april 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng