Tre av fyra företag förväntar sig bli offer för cyberattacker i år

Folk På Stan

76 procent av världens företag tror att man kommer bli offer för en lyckad cyberattack under 2022. 25 procent anser det till och med vara mycket troligt, enligt en ny säkerhetsrapport.

I Trend Micros senaste Cyber Risk Index-rapport svarar 84 procent av respondenterna att de upplevt minst en fullbordad cyberattack under det senaste året. 35 procent säger att de attackerats sju eller fler gånger.

Störst rädsla framåt finns för ransomware, nätfiske, social manipulering och DDoS-attacker. Samtidigt uppges stulen data, skadad utrustning, kundbortfall och ökade kostnader för experthjälp bland de främsta negativa konsekvenserna av att drabbas av en attack.

Oro för molntjänster och distansarbete

Gällande infrastrukturen är företag mest oroade över molntjänster, tredjepartsapplikationer och anställda som arbetar på distans.

– För att skapa en effektiv cybersäkerhetsstrategi måste företag först och främst kunna riskbedöma, för att då ringa in potentiellt oroande områden. Eftersom vi ser att risker med distansarbete och hot mot den digitala infrastrukturen kvarstår, bör företag anta en plattformsbaserad strategi för att optimera verksamheten och reducera komplexiteten i säkerhetsarbetet, säger Jean Diarbakerli, säkerhetsrådgivare på Trend Micro.

Källa: Trend Micro

20 april 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonsäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng