Ett samarbete med Dell

Smartare arbete med Dells två lätta 13-tummare

Foto: Adobestock

Dell vill fortsätta lyfta den hybrida arbetsupplevelsen. Med de nylanserade 13-tumsdatorerna Latitude 7330 och 3330 sätter bolaget samarbete, intelligens och säkerhet i främsta rummet.

Dells nylanserade bärbara och hållbara Latitude 7330 Ultralight är världens minsta och lättaste 13,3-tums premiumlaptop som väger under 1 kilo.

Enheten har alla portar som krävs för att balansera produktiviteten i en högkvalitativ formfaktor samt funktioner som ska göra arbetsdagarna säkrare och mer produktiva, säger Eric Mellin, Produkt Chef på Dell Sverige.

En av dessa funktioner är ExpressConnect som ska ge snabbare data- och videonedladdningar med samtidig multinätverksanslutning. Dessutom kommer den med WiFi 6E.

Med AI ExpressConnect väljer den automatiskt det bästa nätverket som finns tillgängligt var du än arbetar. Funktionen ger också mindre buffring, snabbare dataöverföringar, app- och databehandling och bättre kvalitet i videosamtal.

Med Wifi 6E får du tillgång till 6GHz-bandet för mer bandbredd och snabbare uppkoppling. 

Längre batteritid

En annan funktion är ExpressCharge som genom att analysera användarvanor ska förbättra batteriutnyttjandet. Med ExpressCharge igång laddas batteriet upp till 80 procent på en timme och ExpressCharge Boost kan på 20 minuter ladda batteriet till 35 procent.

Dessutom tillkommer Intelligent Audio, vilket ska göra virtuella möten trevligare, oavsett om de äger rum i exempelvis Zoom eller Teams. Här filtrerar AI bort alla bakgrundsljud så att du kan vara säker på att du hörs väl, fastän du exempelvis sitter på ett bullrigt fik eller hemma med en hund som skäller.

Latitude 3330

Dell Latitude 7330 Och 3330

Till vänster: Latitude Ultralight 7330 och till höger: Latitude 3330.

Den andra nya 13-tummaren går vid namn Latitude 3330 och ligger därmed i det lite lägre 3000-segmentet. 3330 väger från 1,2 kilo, och går att användas som en vanlig laptop men även som en 2-in-1 där det går att flippa runt skärmen. På så sätt kan du nyttja datorn som en surfplatta med touch och penna.

2-in-1-funktionen kan vara nyttig när du exempelvis ska visa upp en presentation för en kund, titta på film och så vidare.

Även 3330 har tillgång till funktionerna ExpressConnect, ExpressCharge och Intelligent Audio.

Det finns vissa likheter i målgrupperna för de båda enheterna, men också stora skillnader.

Båda de här enheterna passar för den mobila användaren, där 3330 är mer en instegsmodell, väl lämpad för näringslivet, skola och den offentliga sektorn. Med 7330 får du istället en laptop på under 1 kilo anpassad för användare med högre tekniska krav, avslutar Eric Mellin.

29 april 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik Adolfssondigit

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng