Ett samarbete med Cisco

Säkra din hybrida framtid med Cisco

Per Samuelsson, Sverigechef på Cisco.

För att verksamheter ska lyckas i i den nya verkligheten efter pandemin krävs högre säkerhet, mer digitalisering och ett smidigt hybridarbete. Cisco kan genom bland annat automation och samverkanslönsingar hjälpa till på alla dessa fronter, menar Sverigechef Per Samuelsson, under eventet Cisco Connect 2022. 

Cisco Connect 2022 anordnades i år som ett hybridevent med deltagare både digitalt och på plats på Kistamässan. Eventet inleddes med en keynote av Per Samuelsson, Sverigechef på Cisco, som passande nog pratade om säker digitalisering i en hybrid värld.

Per Samuelsson började med att prata om vår oroliga samtid där han å hela Ciscos vägnar först tog avstånd från Rysslands invasion av Ukraina. Därefter nämnde han hur pandemin över en natt tvingade oss att interagera, leva och jobba på ett annat sätt, en ny typ av verklighet som vi även behöver förhålla oss till framöver.

 För att ni ska lyckas i den nya verkligheten och det nya arbetslivet krävs tre komponenter: säkerhet, digitalisering och hybridarbete. 

Säkerhetsskuld i Sverige

Säkerhet står som bekant väldigt högt på de flesta verksamheters agenda. Sedan Rysslands invasion av Ukraina har hotbilden mot svenska verksamheter ökat ytterligare. Enligt en ny rapport från Radar spenderar svenska organisationer i snitt 3,2 procent av sin it-budget på proaktiv cybersäkerhet. Analysföretaget menar att denna siffra måste öka till 5,6 procent för att skapa en hanterbar risknivå.

Vi har en stor säkerhetsskuld i Sverige. På Cisco tycker vi det är viktigt att tänka på säkerhet först, vi bygger alltid in säkerhet direkt i infrastrukturen. För att lyckas med säkerhetsarbetet är några komponenter extra viktiga, dessa är att ni uppdaterar er teknik regelbundet, att ni använder välintegrerade teknologier, att ni kan svara på och återhämta er snabbt från incidenter och katastrofer, och att ni har kapaciteten att upptäcka hot tidigt.

98 procent av möten har en virtuell deltagare

Den andra komponenten är digitalisering, ett område som är kritiskt för Sveriges konkurrenskraft framåt. En ny studie från Cisco visar att två av tre anställda i Sverige anser att tillgängligheten och kvaliteten på uppkopplingen är kritisk för att kunna utföra sitt arbete, och 59 procent menar att hybrida arbetssätt kommer att kräva betydande förbättringar gällande uppkoppling.

En annan studie som Cisco har genomfört visar att 98 procent av alla möten kommer att ha en deltagare med virtuellt, och över hälften av alla medarbetare kommer i framtiden arbeta åtta dagar eller fler hemifrån i månaden.

Cisco Connect 2022

Hela eventet Cisco Connect 2022 går att se i efterhand här. 

Alla har jobbat på ett helt annat sätt de senaste två åren. Nu blir det viktigt att ta med det bästa från pandemitiden, men även tiden innan, in i framtiden. Vi får inte tänka på kontoret som en arbetsplats utan istället som en mötesplats. Det är så svenska organisationer kan lyckas bäst i sina digitaliseringsresor.

Koppla upp, säkra och automatisera

Och hur kan då Cisco hjälpa till med allt detta? Jo, Ciscos strategi handlar om tre olika delar: koppla upp, säkra och automatisera.

Ciscos samverkanslösningar handlar om att koppla ihop människor och organisationer med applikationer och med data. Att säkra handlar om att göra det här oavsett plats, oavsett enhet. Och automatisera kretsar mycket kring att skapa insikt, en ökad visibilitet och kunna upptäcka problem innan de uppstår. AI och ML är därför integrerat i många av våra lösningar. Allt det här vill vi på Cisco göra bättre än någon annan, för att ni ska lyckas på era digitaliseringsresor.

Med Ciscos plattform för säker digitalisering får du kraften av hårdvara tillsammans med mjukvara och tjänster över hela livscykeln. På så sätt får du ut så mycket nytta som möjligt för att lyckas digitalisera säkert i den hybrida framtiden.

8 april 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock, Cisco

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng