ett samarbete med microsoft

Bättre hybridarbete med nya uppdateringar i Windows 11

Microsoft kommer med ett antal nya funktioner för Windows 11 där molnet integreras allt mer samtidigt som den virtuella mötesupplevelsen ska utvecklas. Nyheterna ska optimera och säkra arbetet för alla anställda, oavsett var de befinner sig.

För ungefär ett halvår sedan, när Windows 11 lanserades, gjorde vi den största uppdateringen av operativsystemet på ett decennium. Nu tar vi nästa steg i resan för Windows, säger Microsofts vd Satya Nadella.

Under det virtuella eventet Windows Powers the Future of Hybrid Work pratade Microsoft om nyheter för operativsystemet Windows 11.

Mycket fokus låg i början på hur AI kommer att optimera mötesupplevelsen framöver, bland annat handlar det om att irriterande bakgrundsljud filtreras bort så att mötesdeltagarna ska höras bättre, och att kameran ska följa mötesdeltagarnas rörelser så att de alltid hamnar i fokus.

Funktion för bättre ögonkontakt 

En annan ny AI-funktion kallas eye contact och ska förbättra ögonkontakten under virtuella möten, genom att deltagarna ser ut att titta in i kameran istället för nedåt eller bortåt från den.

Snart kommer även flikar till Utforskaren i Windows 11, tillsammans med en uppdaterad design som ska göra det enklare att komma åt mappar eller hitta favoritfiler. Användare ska nu kunna navigera mellan olika mappar i samma fönster. 

Det som tidigare tog sex klick ska nu kunna ta ett. Det nydesignade Utforskaren gör det lättare att hitta det du letar efter, när du nu kan se alla filer på en centraliserad plats, säger Panos Panay, chef för Windows och hårdvara på Microsoft.

Molntjänsten Windows 365

I juli annonserade Microsoft att molntjänsten Windows 365 blev tillgängligt för allmänheten. Där vissa kallar Windows 365 för desktop-as-a-service (DaaS), kallar Microsoft det för bolagets moln-pc. I Windows 365 finns operativsystemet i Microsoft Cloud där användare på ett säkert sätt kan strömma hela Windows-upplevelsen, inklusive appar, data och inställningar till sina personliga- eller företagsenheter.

Satya Nadella Vd Microsoft

Satya Nadella, vd på Microsoft, under eventet Windows Powers the Future of Hybrid Work.

En ny integration här är Windows 365 Switch, vilket gör att användare på ett enda klick kan förflytta sig mellan operativsystemet i molnet och själva desktop-enheten.

Genom Windows 365 tar vi på Microsoft ett stort steg i att föra Windows till molnet. Det här är bara början på Windows och Microsofts molnintegrering, säger Panos Panay.

Därefter avslutade vd Satya Nadella eventet med att påpeka att Windows är specifikt designat för nutidens och framtidens hybridarbete.

 Gränserna mellan din pc och molnet börjar allt mer att suddas ut. Vår ambition är att Windows ska anpassa sig efter dig, ditt arbete och din enhet, inte tvärtom. Detta är kritiskt i vårt nya sätt att arbeta. Vi går in i en ny era av hybridarbete, vilket Windows är specifikt designat för, säger Satya Nadella.

12 april 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Mostphotos, Microsoft

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng