Tinder börjar med bakgrundskontroller

Simon Leviev

Simon Leviev från Netflix-serien Tindersvindlaren.

Tinder ska erbjuda bakgrundskontroller på personer du eventuellt vill dejta. Dessutom ska det bli lättare att rapportera om övergrepp och trakasserier.

Genom bakgrundskontrollerna ska Tinder bli snäppet säkrare då du kan se om en person du tänkt träffa är dömd för något brott. Det är ännu oklart exakt hur kontrollerna ska genomföras, men förmodligen handlar det om att samla in allmänt tillgänglig information av olika slag.

Den nya funktionen rullas ut via ett samarbete med organisationen Garbo, som sysslar med digitala bakgrundskontroller av personer.

Det kan bli en utmaning för Tinder att lansera kontrollen i olika länder, i och med att varje land har sina egna regler på området. Men i USA är funktionen nu lanserad.

Utöver kontrollerna genomför dejtingappen även några uppdateringar som rör möjligheten att rapportera om övergrepp, obehagliga händelser och trakasserier.

Våra användare litar på oss i en känslig och sårbar del av deras liv, och vi har ett ansvar att stödja dem genom varje del av den resan, inklusive när de har dåliga upplevelser på och utanför appen, säger Tracey Breeden från Match Group, Tinders moderbolag. 

Källa: Cnet, Bakgrundskollen

11 mars 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonsäkerhetFoto Instagram

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng