Kievs skolor startar distansundervisning

Distansundervisning; Två Händer Målade I Ukrainska Flaggan

Som ett sätt att försöka få barn och elever att tänka på annat, kommer Kievs skolor att sätta igång sina skolor på distans denna vecka. Det gäller i första hand högstadie- och gymnasieskolor och universitet.

– Från och med måndag den 28 mars kommer utbildning för högstadie-och gymnasieelever i Kiev att återupptas på distans, meddelar Valentyn Mondrievskyi, på Kiyv City State Administration.

Stöd för barnen

Beslutet har delvis fattats med stöd från psykologer och andra skolspecialister. Det handlar förstås om att elever ska fortsätta att lära sig saker, men kanske än mer är det ett stöd för barnen, och ett sätt att upprätthålla kommunikationen med dem och få dem att tänka på något annat.

Tanken är också att hålla utbildningen på en lagom nivå, och hjälpa barnen snarare än att stressa eller dela ut dåliga betyg.

– Sedan pandemin har utbildningsinstitutionerna i Kiev erfarenhet av den här typen av undervisning och vi har förmedlat instruktioner om att sätta igång med den här typen av utbildning igen, säger Valentyn Mondrievskyi.

Källa: Ukrainian News

28 mars 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng