50 000 meddelanden från dejtingapp i publik databas

Moln, Säkerhet; En Kvinna Svajpar På En Dejtingapp

Check Point Research har hittat över 2 000 oskyddade datalager från mobilapplikationer. Genom att betala med kryptovaluta kan en hackare komma över alltifrån familjefoto till data från vårdappar i publika filarkiv.

– Med den här studien visar vi hur lätt det är att hitta en uppsjö av data och kritiska resurser som är öppna i molnet, vilket gör att alla kan få tillgång till dem bara genom att surfa, säger Mats Ekdahl, säkerhetsexpert på Check Point Software Technologies.

2 113 oskyddade databaser

Upptäckterna har gjorts efter ett tre månader långt forskningsprojekt från medarbetare på Check Point Research. Den som vet vad den letar efter kan via en vanlig webbläsare söka i publika filarkiv som VirusTotal efter olika mobilappar som använder molntjänster. Hittar du en app, kan du be om att få full åtkomst till databasen för just den appen.

Under tre månader hittade Check Points forskarlag 2 113 mobilapplikationer vars databaser var oskyddade i molnet.

Uttrad Från Dejtingapp

Meddelande från dejtingapp med källa till namn och bild.

– Allt som Check Point Software hittat är tillgängligt för alla. Mängden data som ligger öppet och är tillgänglig för alla i molnet är oroväckande och är mycket lättare att komma åt än man tror, säger Mats Ekdal.

Källa: Check Point

18 mars 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock, Checkpoint

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng