Trump lanserar sociala plattformen Truth Social

Donald Trump Vid Ett Tal

Donald Trump under ett kampanjrally i Las Vegas, Nevada.

Nu lanseras Donald Trumps sociala medieplattform Truth Social på App Store. Appen säger sig värna yttrandefrihet och påminner en hel del om Twitter i sin utformning.

Det är nu ett drygt år sedan som USA:s före detta president Donald Trump portades från flera sociala medier, bland annat Facebook och Twitter. Anledningen till att Trump kastades ut var bland annat påståenden om valfusk och attacken mot Kapitolium 6 januari 2021.

Truths istället för tweets

Strax därefter berättade Trump om hans avsikter att skapa en egen plattform, och nu är den på plats. Nya Truth Social finns nu tillgänglig på App Store för personer som förhandsbeställt appen, och ska likna Twitter mycket både vad gäller utseende och funktioner. Men istället för att skriva “tweets” postar användare här “truths” i form av kortare textinlägg, bilder och videos.

Enligt Trump Media & Technology Groups vd Devin Nunes ska appen bli tillgänglig för fler under veckan.

Vårt mål, och jag tror att vi kommer att nå det, är att vara fullt operativa i åtminstone USA innan slutet av mars, säger han.

Sedan förra veckan har en betaversion av Truth Social funnits tillgänglig för vissa användare. För någon dag sedan twittrade Donald Trump Jr ut en skärmdump på sin pappas första inlägg på plattformen där ex-presidenten skrev: “Gör er redo. Er favoritpresident kommer möta er snart.”

Källa: CNN

22 februari 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Gage Skidmore (Flickr)

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng