Teams nya emojis

Nya Emojis I Ms Teams2

Microsoft lanserar vad de kallar ”fluent emojis”, som enligt bolagen kommer att vara än mer moderna och lekfulla än tidigare i upplagor. Syftet är bland annat att främja kreativitet på arbetsplatsen.

– Användare kommer att se ett omtag av våra tidigare emojis känna igen gamla emojis parallellt med ett par nykomlingar, skriver Kaushal Mehta, en medarbetare på Microsofts Teams utvecklingsenhet.

Microsoft uppdaterar över 1800 emojis och ger dem en mer ”fluid” eller flytande framtoning. Tanken är att bidra med en mer ”modern och förtjusande” ny version av de emojis som finns idag.

Alla emojis kommer fortsatt att ha sex olika hudtonsfärger och de nya varianterna kommer att finnas tillgängliga i Teams-chatten och -möten, och andra Teams-kanaler.  

Mer lekfullhet

Emojis har de senaste åren utvecklats till något som många använder i sitt arbetsliv, och som enligt Microsofts Art Director och Emojologist Claire Anderson, bidrar till en sorts lekfullhet.

I arbetet med de nya varianterna har Microsoft tagit hjälp av designern Meghan Stockdale som forskat om just lekfullhet som en katalysator för att frambringa vårt bästa jag även i arbetssammanhang.

– Leken är central för att kunna utvecklas, behärska nya färdigheter och bygga bra team, men vi har inte alltid varit öppna med att skapa plats för lek på arbetet och bland våra arbetsverktyg. Vi har färdiga associationer om vad ett arbete och att vara vuxen innebär, och därför kan lek vara obekvämt, även om vi i grunden är byggda för det, säger hon.

De nya emojisarna rullas ut i detta nu och stöder Teams i Windows 10 och finns i både dator och mobil.

Källa: Microsoft

16 februari 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng