Ett samarbete med VMware

Så förenklar VMware Azure-flytten

Med Azure VMware Solutions kan alla med egna datacenter byggda på VMware-lösningar enkelt flytta precis vad de vill till Azure, och fortfarande arbeta kvar i samma gränssnitt. På så sätt kan verksamheten nyttja kraften hos båda bolagen. Det menar lösningsarkitekten Magnus Backman.

– Det är ganska få verksamheter eller organisationer som inte använder lösningar från VMware och Microsoft på ett eller annat sätt. Vi tror att det finns stora fördelar för alla dessa användare att dra nytta av våra gemensamma innovationer, genom Azure VMware Solutions, säger Magnus Backman, lösningsarkitektschef för norra Europa på VMware.

Samma gränssnitt överallt

Azure VMware Solutions är en lösning som innebär att alla som använder VMware i sina datacenter, har möjlighet att på ett smidigt sätt koppla ihop och sömlöst flytta data och annan it-drift mellan datacenter och Microsofts molntjänst Azure.

Uppemot 80 procent av verksamheter över hela världen hanterar sina data och tjänster i en VMware-miljö, och dessa gränssnitt, interna processer, och de funktioner som många är vana vid kan fortsätta att användas för dem som vill påbörja en molnresa.

– Antingen kanske du vill lägga upp allt och helt och hållet flytta ut hela din drift eller så vill du blanda, och kanske i första hand ta hjälp av molnet för att fortsätta växa eller för att hantera toppar under verksamhetsåret. Ett tredje alternativ är att använda molnet som en sorts backup, det vill säga att du kör ditt primära datacenter lokalt och har en sekundär återställningssajt i molnet.  

Flytta vad du vill

En verksamhet väljer själv vilken data som ska flyttas till molnet, och vilken data som ska bli kvar i datacentret, och flytten sker utan nedtid.

– Det här blir ett sätt att kunna utnyttja molnet samtidigt som det går att tillvara ta allt det som man investerat i tidigare. Båda delar kan fungera i en harmoni, snarare än att du behöver riva upp, skriva nytt och paketera om för att flytta data till molnet. Du kan såklart också göra det motsatta och också flytta tillbaka.

Vi tror att det finns stora fördelar för alla användare att dra nytta av våra gemensamma innovationer.

Passar alla

Eftersom en majoritet av dagens it-konsumerande verksamheter redan använder VMware och Microsoft menar Magnus Backman att lösningen passar i stort sett alla verksamheter, som idag har egna servrar men som skulle vilja testa att flytta upp last i molnet.

Ganska nyligen blev tjänsten geografiskt tillgänglig för alla i hela Sverige, och parallellt fortsätter Microsoft att etablera nya datacenter i Norden.

– Det finns ingenting som hindrar en att börja använda de nya tjänsterna. Vi har byggt upp stora team och har dedikerad personal som är nära våra kunder i Sverige och Norden, säger han.

Vad blir nyttan för användaren och verksamheten?

– Att du kan dra nytta från kraften i två stora bolag och vår gemensamma innovation. Lösningen kommer också att vidareutvecklas och alla integrationer kommer att förstärkas. De unika är dels det nära samarbetet med två stora leverantörer, dels den sömlösa uppskalningen. Molnstrategin behöver inte vara komplicerad och tidskrävande, utan du kan kliva på efter behov, säger Magnus Backman.

16 februari 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto VMware

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng