Mindre driftfokus för hydralikjätten Wipro

Wipro tillverkar hydraliklösningar på global nivå och i Sverige är bolaget verksamt i bland annat Skellefteå. It-säkerhet och mer fokus på utveckling som kan få ringar på vattnet i den globala organisationen, står högt på agendan för it-manager Per Olofsson.

– Vi har haft ett mål om att skapa ett bättre värde för verksamheten och i samband med det har vi gjort förändringar i våra datacenter och brandväggar för att förenkla hanteringen för oss på it, säger Per Olofsson, it-manager, Wipro Infrastructure Engineering.

Vad är det för förändringar?

– Vi har gått över till en lösning med hyperkonvergerad infrastruktur så att vi får backup, redundans och replikering på ett enklare sätt, och har en brandvägg som hanteras i kluster. Det handlar egentligen om att skapa enklare processer för it så att vi kan koncentrera oss på annat.

Hur arbetar ni med säkerhet?

– Vi har krav, policys och standarder som är satta av den stora, globala organisationen som Wipro är, och som vi ska förhålla oss till. Med vår lösning får vi mycket på köpet och därmed uppfyller vi dessa krav. I samband med detta har vi förenklat uppbyggnaden av vårt nät i Sverige, vilket också bidrar till att sänka kostnader.

Vad vill du arbeta med framöver?

– Förhoppningsvis arbetar vi närmare verksamheten och har lättare att identifiera hur vi kan bidra, så att vi även i vår stora globala organisation kan hitta bättre samarbeten.

Mindre fokus på drift och mer på utveckling, med andra ord?

– Precis. När det kommer till hydralikverksamheten finns Wipro i bland annat Sverige, Finland, Rumänien, Brasilien, USA och Indien. Om vi då gör någonting bra i Sverige, vill vi ju hitta sätt att förmedla det till andra. Eller tvärtom, att vi hämtar hem bra lösningar som andra använder. Det kan vara inom produktion eller affärsverksamhet, eller vad som helst. Där vill vi hitta sätt att utveckla oss bättre.

21 februari 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Voister

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng