Meta lägger ned satsningen på kryptovaluta

Loggor Till De Kändaste Kryptovalutorna

Meta säljer sitt kryptovalutaprojekt Diem till ett investeringsbolag för 1,7 miljarder kronor. Beskedet kommer efter att projektet fått långvarig, omfattande kritik från både politiker, banker och myndigheter. 

2019 meddelade Facebook, som nu går under namnet Meta, att man planerade att lansera en egen kryptovaluta. Då kallades den för Libra, men den har nu bytt namn till Diem.

Mycket kritik

Planen var att sjösätta valutan under 2020, något som inte har skett. Projektet stötte på hård kritik från både myndigheter, centralbankschefer och politiker, däribland USA:s före detta president Donald Trump, vilket resulterade i att många företag hoppade av satsningen.

Förra veckan rapporterades det om att kryptovalutaprojektet Diem kan vara på väg att läggas ned. Nu står det klart att så blir fallet: tekniken säljs till investeringsbolaget Silvergate Capital för cirka 1,7 miljarder kronor.

Efter samtal med federala tillsynsmyndigheter står det klart att projektet inte kunde gå vidare, säger Diems vd Stuart Levey.

"Lämnar över huvudbry"

Carolina Milanesi, en analytiker på konsultföretaget Creative Strategies, tror att Diem redan från start kan ha varit en del av Facebooks vision om att bli en plattform för metaverse. 

– Kryptovalutor kommer att finnas i metaverse på ett eller annat sätt. Det är kanske det som Facebook räknar med nu och därmed bestämde de sig för att lämna över huvudbryet till någon annan. 

Källa: France 24 

1 februari 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng