Gartner: 25 procent är i metaverse dagligen 2026

Bild På Vr Glasögon Och Mcdonaldsskylt

Gartner förutspår att 25 procent av alla internetanvändare kommer att spendera minst en timme om dagen i metaverse år 2026. Många storföretag är redan igång med sina satsningar, ett av dem är McDonalds som nu ansöker om att få driva restaurang i metaverse. 

Till 2026 tror Gartner att 30 procent av världens företag kommer att ha produkter och tjänster tillgängliga för metaverse, och en fjärdedel av alla internetanvändare kommer att spendera minst en timme om dagen där. Väl i metaverse kommer vi att arbeta, shoppa, utbilda oss, umgås och underhållas. 

Gällande arbetslivet förutspår Gartner att företag till 2026 kommer att börja erbjuda sina anställda virtuella utrymmen för möten, vilket i vissa fall skulle kunna ersätta riktiga lokaler. 

Och många stora bolag är igång med metaverse, det senaste i raden är McDonalds. Hamburgarjätten har skickat in tio olika ansökningar om varumärkesskydd hos USA.s patentverk för en restaurang i metaverse.

En av ansökningarna ska vara för virtuell mat och dryck i form av NFT:er. En annan handlar om att kunna driva en virtuell restaurang online som erbjuder hemleverans i verkligheten. Varumärkena förväntas bli godkända av det amerikanska patentverket. 

Källa: Gartner, Business Insider

15 februari 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng