En tredjedel av vår vakna tid i appar

Mobilanvändning; Personer I Sina Mobiler2

4,8 timmar per dag och person tillbringas i telefonen, och Tiktok var den mest nedladdade appen 2021. Det är några av fynden i app-analysfirman App Annie.

– Den stora skärmen dör långsamt när mobilen fortsätter att slå rekord i nästintill alla kategorier, som spenderad tid, nedladdningar och omsättning, säger Theodore Krantz, chef för App Annie.

Tiden vi spenderar i och med våra smarta telefoner har ökat med 30 procent sedan 2019, enligt App Annies rapport, i bland annat USA, Mexiko, Indien, Kanada, Turkiet, Indien och Japan.

I länder som till exempel Sydkorea, Brasilien och Indonesien är snittet över fem timmar per dag. Och sju av tio minuter spenderas i någon form av sociala media-app, där Tiktok är den mest populära.

Tiktok populärast

Den mest nedladdade appen 2021 var kanske inte helt oväntat just Tiktok, som har växt i användning och popularitet framförallt bland unga människor, de senaste åren. Användningen av appen, där människor ofta laddar upp små filmklipp på sig själva, har nästan fördubblats jämfört med 2020.

App Annie förutspår att Tiktok kommer passera 1,5 miljarder månatliga användare under andra halvan 2022.

Bland de mer traditionella apparna som visar rörligt material, toppade inte helt oväntat Youtube.

Den stora skärmen dör långsamt.

Två miljoner nya appar

Under 2021 lanserades ungefär två miljoner appar och antalet som omsätter mer än 100 miljoner dollar steg med 20 procent enligt rapporten, samtidigt som företag runt om i världen spenderade nästan 300 miljarder på reklam i appar.

Användningen av appar som har med hemmaträning och matbeställningar till hemmet ökade också, och runt 4 miljarder dollar spenderades i datingappar, vilket nästan är en fördubbling sedan 2018.

Källa: BBC

14 januari 2022Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng