Ny och bättre sök i Teams

Teams Sökfunktion, Person Tittar Ut Med Kikare Genom Gul Vägg

Med stöttning från en AI och nya kategorier av träffar, hoppas Microsoft ge sina användare fler relevanta svar på sina sökningar i Teams-appen.

Den största förändringen i sökfunktionen är att träffarna nu delas upp i fyra olika kategorier: All, Messages, People och Files, för att underlätta för användaren att hitta rätt.

Likna resten av M365

Träffarna är dessutom framtagna med hjälp av en AI som baseras hur folk har sökt tidigare och hur sökbeteenden ser i hela Microsoft 365-sviten. Ett av syftena med uppdateringen är nämligen att få den att mer likna sökfunktionen så som den fungerar i Microsoft 365 i stort.

Och precis som det låter, kommer sidan All att presentera träffar från hela Teams, medan varje undersida presenterar resultat för sin respektive kategori, vilka i sin tur ska få ett något smartare och mer lättbegripligt utseende.

Många av dessa förändringar, tillsammans med förändringar i Teams app store som ska göra att det går att hitta fler Microsoft-appar där, kommer enligt Microsoft rullas ut den närmaste månaden.

Källa: ZDNet

10 december 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng