Etiska hackare räddar 27 miljarder dollar

Dollarsedlar 960640

Etiska hackare har förhindrat cyberattacker värda upp till 27 miljarder dollar under covid-19-pandemin, enligt en rapport från Bugcrowd.

Rapporten Inside the Mind of a Hacker baseras på analys av enkätsvar och säkerhetsforskning som genomförts på säkerhetsplattformen Bugcrowd från maj 2020 till och med augusti 2021.

Enligt rapporten har etiska hackare avvärjt att 27 miljarder dollar kommit i de cyberkriminellas fickor under pandemin.

Den crowdsourcade cybersäkerhetsplattformen Bugcrowd består av säkerhetsforskare som ansluter organisationer till betrodda etiska hackare runt om i världen. När dessa hackare kan påvisa sårbarheter som behöver åtgärdas får de betalning i poäng eller pengar. 71 procent av hackarna säger i rapporten att de tjänar mer pengar nu när företag jobbar på distans.

Nästan tre fjärdedelar av respondenterna, 74 procent, menar att sårbarheterna har ökat under pandemin. 80 procent av alla hackare har under pandemin hittat en sårbarhet som de inte stött på tidigare.

Vår senaste rapport visar även att 79 procent av alla etiska hackare har utbildat sig själva på nätet i hur man hackar. Det är också den yngsta och mest etniskt varierade gruppen etiska hackare i historien, säger Casey Ellis, grundare och CTO på Bugcrowd.

17 november 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssonsäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng