Digital kurator ska hjälpa elever i Kramfors

Digital Kurator I Kramfors

Gymnasieskolorna i Kramfors inför en ny digital kuratorstjänst. Nu kan elever kommunicera med en kurator genom chatt eller videomöten på dator, mobil eller surfplatta.

– Tiden när endast fler människor räckte för att få arbetsuppgifterna utförda är över. Idag krävs helt andra möjligheter till tillgänglighet och individualisering för att medborgaren ska få ta del av den välfärdsservice den har rätt till, säger Peyman Vahedi, rektor på yrkes- och introduktionsprogrammen på Ådalsskolan samt gymnasiesärskolan i Kramfors kommun.

Digitala kuratorer är ett led i Kramfors arbete att möta den yngre generationen på deras arena. Tjänsten är tillgänglig mellan 07-17 under vardagar och för att nå en utbildad kurator ska eleverna maximalt behöva vänta i 60 minuter. 

För skolkuratorerna är tanken att tjänsten ska innebära ökade möjligheter att fokusera på förebyggande arbete och genomföra effektivare insatser.

– Min tid kommer att kunna användas mer för de grupper och individer som behöver hjälpen. De fysiska mötena kommer att bli mer välriktade, säger Jenny Klingberg, kurator på Ådalsskolan och Räddningsgymnasiet.

Källa: Kramfors kommun

3 november 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng