Ett samarbete med Cisco

Cisco tar in hologram till mötesrummet

En person har möte med Webex AR-lösning.

Med hologram-teknik i samarbetsplattformen Webex vill Cisco minimera skillnaden mellan virtuella och fysiska möten. Dessutom lanserar bolaget lösningar som optimerar mötesljudet och gör det möjligt att dela meddelanden asynkront. Det framkommer under eventet Webex One. 

I vår nya undersökning Hybrid Work Index svarade 64 procent av deltagarna att möjligheten att jobba på distans, istället för att behöva komma till kontoret, spelar roll i deras val om de vill stanna på ett företag eller ej. För företagsledare är det därmed vitalt att de kombinerar teknologier och hittar nya sätt att engagera sina anställda för att få ut det mesta och bästa ur dem, säger Chuck Robbins, vd på Cisco. 

Ciscos årliga tvådagars-event Webex One fokuserar på nyheter rörande hybridarbete och bolagets samarbetsplattform Webex. Under den inledande keynoten Elevate Your Hybrid Work Experience pratade Chuck Robbins och Jeetu Patel inledningsvis om att Webex har fått hundratals nya funktioner under det senaste året. 

Nu kommer dock en av de mest uppseendeväckande hittills, nämligen att Webex tar in hologram-teknik till mötesrummet. Med nya Webex Hologram ska mötesdeltagare med hjälp av AR-headset kunna samarbeta och integrera i realtid i samma objekt, vilket exempelvis kan vara ritningar i 3D, via hologram. Än så länge är tjänsten bara tillgänglig i ett pilotprogram för en mindre grupp utvalda kunder, och i nästa steg kommer Cisco att erbjuda en betaversion. Webex Hologram är kompatibelt med AR-utrustning som Hololens och Magic Leap. 

Vårt uppdrag på Cisco är att ge de tre miljarder digitala arbetarna i världen likvärdiga möjligheter att jobba oberoende av var de befinner sig. Med Webex Hologram tar vi ett stort steg framåt mot slutmålet, nämligen att kunna leverera en arbetsupplevelse så sömlös att det inte finns någon skillnad mellan virtuell och fysisk närvaro, säger Jeetu Patel, SVP och GM Security & Applications på Cisco.

Vidcast och Noice Cancellation

Chuck Robbins

Chuck Robbins, vd på Cisco.

För att nå framgång med ditt hybridarbete är enligt Cisco inkludering en av nycklarna. Bolaget menar att 98 procent av framtidens möten kommer ha åtminstone en person på distans och att det då gäller att få alla att känna sig lika delaktiga. På det temat kommer flera nyheter för Webex-plattformen, där en av dem är Vidcast.

Med programmet ska medarbetare kunna dela idéer via videomeddelanden asynkront, alltså tidsoberoende, vilket ska kunna underlätta för kollegor som arbetar i olika länder och tidszoner. Dessutom kan antalet möten minskas om så önskas eftersom meddelandena går att spela in, titta på och reagera på när som helst, i den takt varje användare vill. Vidcast finns som betaversion nu och kommer integreras helt i Webex i början av 2022. 

En annan inkluderande nyhet är Noice Cancellation där både bakgrundsljud och andra röster raderas under möten, medan ljudet från personen närmast mikrofonen optimeras. 

Funktionen optimize for all voices jämnar ut alla röster i ett möte för att säkerställa att alla deltagare kan höras.

Jeetu Patel , SVP och GM Security & Applications på Cisco.

På ljudtemat tillkommer i nästa steg även funktionen optimize for all voices, vilket jämnar ut alla röster i ett möte för att säkerställa att alla deltagare kan höras, oavsett hur långt ifrån de sitter sina ljudenheter, säger Jeetu Patel. 

Kompatibelt med Zoom och Teams

Cisco förstärker även Webex förmåga att fungera tillsammans, och kommunicera med, andra mötesplattformar såsom Zoom, Microsoft Teams och Google Meet. Det ska göra det enklare för företag att konfigurera konferenslösningar med Webex-hårdvara tillsammans med de andra leverantörernas mötesplattformar. 

Utöver att tredjepartslösningar kan integreras in i Webex, kan även Webex bäddas in sömlöst i tredjepartslösningar. Vi är mycket engagerade över att vara en del av ett detta öppna ekosystem, säger Jeetu Patel. 

Teknikens främsta förmåga är att koppla samman människor världen över och jämna ut villkoren för många av dem. Våra nya Webex-innovationer hjälper företag att frigöra potentialen i deras hybrida arbetskraft och får dem att samarbeta på nya, mer inkluderande sätt, säger Jeetu Patel.

1 november 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Cisco

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng