Windows 11 lanseras

Microsoft, Windows 11, Fyra Balonger I Gul Blå Röd Grön

Nu kan du som har Windows 10 ladda ned senaste uppdateringen och få tillgång till Microsofts senaste operativsystem. Enligt bolaget kommer Windows 11 göra hybridarbete säkrare.

–  Vår högsta prioritet är och kommer alltid vara att skydda våra användare och deras data och det är viktigt för oss att man känner sig trygg hemma, i skolan och på jobbet när man sitter framför datorn, säger Henrik Byström, affärsområdeschef för Microsoft 365 på Microsoft Sverige.

Säkerhet efterfrågas

Enligt Microsoft är Windows 11 är ett operativsystem som underlättar för hybridarbete och lärande. I USA genomförde Microsoft en undersökning riktad till personer som ansvarade för säkerhetsfrågor i företag och omkring 75 procent svarade att de upplevde att hybridarbete kan innebära att deras organisationer är mer sårbara för säkerhetshot.

Dessutom svarade fyra av tio att enbart programvaror inte räcker för att skydda organisationen från hot. Microsoft menar att Windows 11 har designats för att skydda mot intrång.

Nu kan alltså alla som använder Windows 10, uppgradera till Windows 11.

– Datorn kommer att fortsätta spela en viktig roll i våra liv, oavsett om det handlar om att jobba, spela, kommunicera eller skapa. Med Windows 11 vill vi göra det lättare att åstadkomma mer. Tack vare det snygga och intuitiva operativsystemet kommer såväl spelare och utvecklare som genomsnittsanvändaren att kunna känna sig hemma med Windows 11, säger Henrik Byström.

Källa: Microsoft

5 oktober 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter elisabeth nore digit Foto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng