Vinnarna av Guldäpplet korade

Guldäpplet 2021

Vinnarna av Guldäpplet 2021 har korats. Tre lärare prisbelönades för att ha utvecklat sin undervisning med nytänkande och digitalisering.

– Lärarpriset Guldäpplets nominerade och pristagare är en del i skolans digitala kunskapsbygge och i yrkesutvecklingen. Årets pristagare visar vägen till en skola som lägger en stabil kunskapsgrund i samverkan med samhället och världen utanför skolan och förankrar demokratins värden, säger Peter Becker, ordförande i Stiftelsen DIU och juryn för Guldäpplet.

Förstaplatsen tog Ulrica Elisson Grane, lärare på Ullvi skola och digitaliseringsutvecklare i Leksand. Motiveringen från juryn lyder:

Guldäpple

Från vänster: Ulrica Elisson Grane, Karolin Wagner och Helen Larsson.

“För att hon målmedvetet skapar en stödjande, tillgänglig och motiverande lärmiljö. Hon skapar en undervisning som motiverar dagens generation av elever och är tillgänglig för alla, på lika villkor. Hon är också en oförtröttlig inspiratör, digitaliseringsutvecklare och skapare av material som hon delar med sig av till kollegor på många olika sätt.”

Andraplatsen delades av Karin Wagner, slöjdlärare på Innovitaskolan i Landskrona, och Helen Larsson, speciallärare på Rosenlundsskolan i Jönköping.

Totalt nominerades drygt 100 lärare till Guldäpplet 2021 runt om i landet.

Källa: DIU

29 oktober 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng