Skogsapp kammade hem Hack for Sweden-pris

App, Hack For Sweden; En Svensk Skog Med Solljus

Laget Nivå 11:s app kan hämta hem uppdaterad information om den skog som användaren befinner sig i. Det gav första pris på Hack for Sweden där temat i år var digital inkludering.

– Hack for Sweden är relevant och aktuellt med temat digital inkludering. Vinnarna och tävlingsbidragen sänker de digitala trösklarna och visar på stora möjligheter framåt på den digitala vägen. Det vinnande laget har på kort tid sett ett stort antal möjligheter som de har paketerat ihop och skapat en realiserbar lösning, säger Mats Snäll, chef för Digital utveckling på DIGG.

Bra teknik och kommunikation

Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, var så kallade behovsägare för inriktningen Förstärkt natur med AR, som det vinnande laget vann i. En av motiveringarna till priset var att Nivå 11 på ett bra sätt fått ihop både teknik och ett bra kommunikativt gränssnitt.

– I Allemansappen paketerar lag Nivå 11 information, data och fakta om naturens värden på flera innovativa sätt. Det är en lysande lösning för att göra skog och natur tillgänglig som inkluderar mycket mer än vi hade föreställt oss. Dessutom tänker man både på markägare och skogsnoviser. Det här visar vilken potential det finns till innovation på data om skog och natur, säger Patrik André, digitaliseringsstrateg på Skogsstyrelsen.

Nu påbörjas arbetet med att ta appen vidare, bland annat på ett webbinarium hos Geoforum Sweden.

Hack for Sweden arrangeras av DIGG tillsammans med bland annat Arbetsförmedlingen, Ehälsomyndigheten, SCB, Trafikverket, Region Skåne och Västra Götalandsregionen.

Källa: DIGG

28 oktober 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng