ett samarbete med dell

Powerstore 500 för enkel och flexibel lagring

Med Dells nya Powerstore 500 kan även mindre och medelstora bolag få en lagringsplattform som innebär samma nytta och funktioner som premium-modellerna.

 Lagringsplattformen Powerstore 500 är anpassad efter svenska förhållanden. Här har det länge funnits en efterfrågan på mindre, billigare modeller med samma funktionalitet som de större. Nu är Powerstore-serien en enhetlig produktserie med samma funktioner i alla enheter där endast lagringskapaciteten skiljer, säger Martin Edquist, Field CTO på Dell Technologies Sverige.

Med Powerstore 500 kan företag och organisationer börja på några få terabyte och vid behov skala upp till relativt stora miljöer. Det går att börja med en liten modell för att sedan växa inom Powerstore och addera fler system i samma lagringspool, utan att behöva byta modell eller lagringsserie.

Grunden i Powerstore 500 är att det är enkelt att hantera, plattformen kräver inga specialistkunskaper. Du kan dra igång det själv och sedan integrera övriga miljöer. Den är anpassad efter små och medelstora företag som redan sitter med en Microsoft- eller VMware-miljö och behöver modernisera sin lagring. De kan integrera och hantera plattformen som en naturlig del av sina befintliga miljöer.

Plattformen ska även passa större företag som har mindre lokala kontor eller fabriker runt om i landet. Där kan den integreras mot större Powerstore-system som exempelvis finns på huvudkontoret.

Martin Edquist

Martin Edquist, Field CTO på Dell Technologies Sverige.

Kopplat till enkelheten finns även en automatisk hantering av all data. Du behöver aldrig placera din data manuellt utan systemet optimerar sig själv automatiskt för att nå bäst prestanda.

I Dells Apex-paraply

Dell ser Powerstore 500 som en form av framtidssäkring då systemet kan hantera NVME-arkitektur och containerbaserade plattformar, exempelvis Kubernetes, på ett bättre sätt än tidigare versioner. Samtidigt går det under Dells nya Apex-paraply.

Man kan kalla Apex för Dells nya konsumtionstjänst för all infrastruktur. I och med att Powerstore går under Apex-paraplyet kan systemen konsumeras på ett lite annorlunda sätt. Istället för att köpa Powerstore 500 rakt av via en klumpsumma kan du nyttja plattformen som en prenumerationstjänst där du endast betalar för kapaciteten du nyttjar.

Om du ändå är osäker går det att provköra plattformen från något av våra lösningscenter, innan du investerar i den.

Hur ser intresset ut?

 Vår PowerStore-serie lanserades under 2020 och blev snabbt den snabbaste växande produkten någonsin. Powerstore 500 lanserades för några månader sedan och vi ser ett stort intresse. Teknikbehoven hos företag är i förändring hela tiden, och här passar plattformen med sin flexibilitet och enkelhet in bra, avslutar Martin Edquist.

7 oktober 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng