Ett samarbete med Dell

Optimera kontoret med Dells skärmar

Dells interaktiva touch-skärmar har en yta som inte speglar sig, en inbyggd smart whiteboard och en AI-kamera. Allt för att göra dina möten med medarbetarna både effektiva och inkluderande. 

– Vi har sett en enorm efterfrågan på våra lösningar. Ett av skälen är att de fungerar som en vanlig dator fast med en stor skärm till. Det gör att du inte blir låst till det ena eller andra samarbetsverktyget, säger Brian Ditlev, ansvarig Display & Client Peripherals, Dell i Norden.

Ingen har undgått att utvecklingen mot att sköta mer och mer arbete utanför kontoret har accelererat och att detta ställer krav på att du som användare har adekvata verktyg i ditt hem, i sommarstugan eller på caféet, för att kunna arbeta säkert och effektivt.

Men det ställer också nya krav på utrustningen som på ett smart och smidigt sätt kan hantera alla de samarbeten mellan medarbetarna på kontoret och medarbetarna på distans.

Fyra skärmar med smarta funktioner

Dell Interactive Touch Monitors kommer i fyra olika storlekar och har alla de moderna tillbehör som förväntas av en konferensskärm, alltifrån en smart touch-yta som förhindrar smuts och speglingar, till en smart AI-kamera från Logitech som fokuserar på den som pratar och som känner av när någon kommer in i rummet.

I själva skärmen är också en whiteboard inkluderad, som gör det betydlig enklare att dela mötesanteckningar och andra samarbetsdokument i realtid, som därefter enkelt går att tilldela utifrån vem som ska ha vad. Dessutom kan flera personer samtidigt skriva på samma skärm.

Min helt personliga åsikt är att de verksamheter som inte erbjuder möjlighet till arbete utanför kontoret, kommer att få problem.

– Redan innan pandemin började verksamheter att se över sina mötesrum efter smartare alternativ. Vi är nummer ett på den marknaden de senaste sju åren och har en lång erfarenhet av att tillgodose våra användares behov och skapa förutsättningar för att engagera även dem som inte är i mötesrummet.

Vilka riktar ni er till med dessa skärmar?

– Alla typer av företag som på ett eller annat sätt har börjat anamma det hybrida arbetssättet och som vill uppgradera sina mötesrum. Även universitet och högskolor kan dra nytta av våra lösningar.

Brian Ditlev tror som många andra, att det hybrida kontoret är här för att stanna.

– Min helt personliga åsikt är att de verksamheter som inte erbjuder möjlighet till arbete utanför kontoret, kommer att få problem att både locka och behålla arbetskraft. Arbete är en aktivitet, inte en plats, och det ligger på alla verksamheters ansvar att utbilda sin personal för att använda de nya verktygen så smart som möjligt.

 

26 oktober 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Dell

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng