Michael Dell: Blockkedjan är underskattad

Michael Dell

Michael Dell tycker att blockkedjeteknik är underskattat, men väljer att inte svara på om han tycker att bitcoin är över- eller underskattat. Tidigare har Dells vd och grundare nämnt blockkedjan som en potentiell inkomstkälla för företaget.

Dell Technologies började redan 2014 att acceptera bitcoin som betalningsmetod, men slutade acceptera kryptovalutan 2017 på grund av låg efterfrågan.

I en intervju med New York Times säger nu Dells vd och grundare Michael Dell att blockkedjeteknik är underskattat, men avböjde att kommentera ifall det stämmer in även på bitcoin. 

I centrum för den alltmer anslutna intelligenta världen finns en enorm mängd data. För att hantera all den informationen krävs infrastruktur och teknologier, och här är vi den världsledande leverantören.

Dells intresse för blockkedjeteknik knyter an till företagets infrastrukturverksamhet, där försäljning av datalagring och andra tjänster genererade intäkter på 8,4 miljarder dollar under årets andra kvartal.

Michael Dell har tidigare nämnt blockkedja, AI-driven bioteknik och autonoma fordon som potentiella inkomstkällor för företaget i framtiden.

Källa: Business Insider

12 oktober 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Dell

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng