IMY säkrar AI-innovation

Imy, Ai, Affärspersoner På En Gata Någonstans

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, startar ett samarbete med AI Sweden kring juridiska frågor om GDPR och AI. Målet är att säkra fortsatt innovation och samhällsutveckling.

– Flera av våra partners vittnar om att det finns många utmaningar kring GDPR, inte minst kring tolkningen av lagstiftningen och exempelvis bedömningen kring innebörden av anonymisering. Vi är mycket glada över det samarbete vi nu inleder med IMY och möjligheterna det skapar för att accelerera tillämpningen av AI i Sverige, säger Martin Svensson, Co-Director AI Sweden, som är ett nationellt centrum för applicerad AI-forskning och innovation

Företag och organisationer som utvecklar och använder AI ställs ofta inför juridiska frågor om dataskydd och integritet. Nu startar Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) och AI Sweden ett samarbete för att identifiera de vanligaste juridiska utmaningarna kring tillämpad AI.

Höja kunskapsnivån om integritet

Målet är att underlätta fortsatt innovation och samhällsutveckling.

– Att bidra till hållbar innovation och utveckling genom att ge vägledning och stöd till innovationsaktörer är en viktig del av IMY strategiska inriktning för de närmaste åren. Samarbetet med AI Sweden är ett viktigt steg i det arbetet, säger Karin Lönnheden, stabschef på IMY.

Samarbetet med AI Sweden sker inom ramen IMY:s regeringsuppdrag att höja den allmänna kunskapsnivån om integritets- och dataskyddsfrågor bland innovationsaktörer. Det pågår fram till den 31 mars 2023.

Källa: IMY

18 oktober 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng