Svenskar mest fast i mobilen

Mobil, Surf, 3 Personer Går Och Tittar I Sina Telefoner

En tredjedel av alla svenskar kollar i sin mobil mer än 50 gånger om dagen och det är oftare än i något annat nordiskt land. Det visar en ny undersökning från Yougov. 

Över tusen svenskar ingick i studien genomförd av Yougov på uppdrag av Appsflyer. Snittet för alla åldersgrupper är att en tredjedel kollar på sin telefon mer än 50 gånger per dag. För 18 till 29-åringar är den siffran strax över 50 procent, där 20 procent säger att de kollar mer än 100 gånger om dagen.

Bland personer över 60 år tittar bara 6 procent till sin telefon 50 gånger om dagen.

På frågan om kvaliteten hos användarnas favoritvarumärken, är färre än en tredjedel nöjd med sin app-upplevelse men bara en fjärdedel bland personer över 50 år.  

Kvinnor spelar mer

När det kommer till mobilspel är det mer populärt bland kvinnor. Drygt en tredjedel av alla kvinnor anger att de spelar spel i mobilen dagligen, medan en fjärdedel av männen gör det.

Däremot är 24 procent av de spelande männen benägna att använda riktiga pengar för att köpa saker i spelen för mer än 100 kronor, medan bara 9 procent av de tillfrågade kvinnor är villiga att göra detta.

Källa: Appsflyer

15 september 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Mostphotos

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng