Helsingborg startar ett eget Blocket

Möbler I Förråd

Via appen Haffa kan alla medarbetare i Helsingborgs stad återbruka kontorsmöbler och prylar gratis från olika avdelningar och förvaltningar inom kommunen.

Vi tror att en digital tjänst som Haffa kan bidra till att man som medarbetare i Helsingborgs stad kan dra ett litet strå till stacken i miljöarbetet genom att bidra till en mer delningsbaserad ekonomi och cirkulär användning av planetens resurser, skriver Helsingborgs stad på sin webbplats.

Genom den digitala tjänsten kan kommunen följa hur stora klimatbesparingar man gör för varje pryl som återbrukas. Utöver att klimatutsläppen minskar kan det även innebära en mer ansvarsfull användning av välfärdens skattemedel, eftersom mindre pengar behöver gå till köp av nya produkter.

Hbg Works, Helsingsborgs gemensamma mötesplats för innovation, beskriver tjänsten som en intern version av Blocket med USP:en att allt är gratis.

Tjänsten är live sedan några dagar tillbaka, och man ser redan utvecklingsmöjligheter. I nästa steg ska en delningsfunktion tillkomma där de anställda även ska kunna låna saker av varandra under begränsad tid.

Källa: Helsingborgs stad

27 september 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng