Google anpassar molnet för Tyskland

Google, T Systems, Moln, Tyska Flaggand

Google samarbetar med tyska T-Systems för att bygga ett för Europa självständigt moln, för privata och publika aktörer i Tyskland. Planen är att projektet ska vara klart i mitten av 2022.  

– Google och T-Systems kommer tillsammans att utveckla ett stort spektra av nästa generations europeiska molnlösningar och infrastruktur, säger T-Systems i ett uttalande.

Moln för en miljard euro

I slutet av augusti meddelade Google att bolaget planerar att spendera en miljard euro de kommande tio åren för att bygga molninfrastruktur i Tyskland. Nu går bolaget alltså ihop med tyska T-Systems, som är ett dotterbolag till Deutsche Telekom, i en lokal molnsatsning som ska vara klar 2022.

Enligt Google kommer T-Systems, som är ett dotterbolag till Deutsche Telekom, i första hand att hantera informationssäkerhet som rör till exempel kryptering och personuppgifter, och enhälligt ansvara för sina kunder inom Googles infrastruktur.

Vill underlätta för Europa

Förhoppningen är att denna molnlösning ska underlätta för europeiska verksamheter att hantera regleringar som GDPR.

– Vi är förbundna att hjälpa Tyskland med sin digitala transformation. Informationssäkerhet och kontroll över data är centralt för tyska och andra europiska organisationer. I vårt samarbete kommer vi erbjuda offentliga och privata aktörer teknisk och operativ kontroll över dessa data, säger Thomas Kurian, CEO för Google Cloud.

Källa: ZDNet

10 september 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng