55 000 nya jobb på Amazon

Amazon, Tech, Kartonger Som Ramlar In Från Höger Till Vänster

Amazons nya CEO Andy Jassy har meddelat att Amazon vill anställa 55 000 nya medarbetare inom bland annat it de kommande månaderna. Tjänsterna kommer främst vara baserade i USA, Tyskland och Indien.

– Amazon fortsätter att växa snabbt och vi förnyar oss ständigt inom många områden, säger Andy Jassy, CEO på Amazon.

Andy Jassy tog över från Jeff Bezos som CEO på Amazon i juli i år, och gör nu ett första konkret uttalande om framtiden och nya medarbetare, lagom till Amazons årliga Career Day.

Många it-jobb

Framförallt handlar det om roller inom it och tech, vilka enligt Andy Jassy behövs för att svara på allt större kundbehov inom retail, molntjänster och marknadsföring. Idag har Amazon nästan 300 000 medarbetare inom it och med traditionella kontorsarbeten.

Det lär också behövas nya medarbetare inom det som kallas för Project Kupier och som går ut på att skicka ut små satelliter i rymden för bättre internetuppkoppling.

Under 2020 växte det totala antalet Amazon-medarbetare till 1,3 miljoner människor.

Tidigare kritik

Amazon har tidigare fått kritik från villkoren för dem som arbetar på bolagets enorma lager, vilket Jeff Bezos ska ha tagit åt sig av, innan han lämnade över vd-posten. Även Andy Jassy kommer att vara uppmärksam på frågan.

– Alla på bolaget har friheten, och rentav förväntningen på sig, att kritiskt titta på arbetsmiljön kan förbättras, och hittar på sätt att förbättra den, säger han.

Källa: Bussines Today, ZDNet

2 september 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng