Windows 11:s nya look väcker missnöje

Windows11 Startmeny

Windows 11:s centrerade start-meny, med fästa appar och molnbaserade rekommendationer.

Startmenyn i Windows 11 är placerad centralt och är till utseendet mer lik en IOS eller Android-telefon, vilket har fått många Windows-fans att reagera.

Smartphones med sina touch- och röstingångar har förändrat folks förväntningar när de sitter framför datorn. Microsoft har undersökt saken och kommit fram till att användare vill ha en renare och enklare start-meny.

Eftersom att så många använder smartphones kan liknande design som finns på dessa enheter överföras till en ny start-meny, har Microsoft sagt i ett uttalande.

Men alla är långtifrån nöjda med det nya tänket. Därför finns redan nu en marknad med tredjepartslösningar som låter användare ändra utseendet i Windows 11 till att mer likna föregående versioner. Ett alternativ heter Start11 och är skapat av Stardock, ett företag som tidigare gjort liknande lösningar för Windows 8 och 10. 

Windows 11 kommer förmodligen att lanseras till allmänheten i oktober. Ytterligare en nyhet här är att Microsoft endast kommer släppa en uppdatering per år, jämfört med två per år som varit fallet sedan Windows 10 lanserades 2015.

Källa: ZDnet

30 augusti 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Microsoft

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng