Techjättar går samman och investerar i USA:s cybersäkerhet

Usa, Microsoft, Google, Säkerhet, Amerikansk Flagga Med Ettor Och Nollor

Google och Microsoft är några av storföretagen som USA:s president, Joe Biden, kallade för att diskutera landets cybersäkerhet. Bolagen har redan utlovat att investera flera miljarder dollar.

Det är mot bakgrund av bland annat ramsomware-attacken mot Colonial Pipeline som president Joe Biden kallade in stora företag och organisationer för att diskutera landets cybersäkerhet. Bland deltagarna fanns bland annat många av de stora techbolagen, som Google, Microsoft, Apple, IBM och Amazon.

Stora investeringar

Microsoft meddelar att bolaget ska investera 20 miljarder dollar de kommande fem åren i olika avancerade säkerhetslösningar, samtidigt som 150 miljoner dollar omedelbart ska tillgängliggöras för att hjälpa till att uppgradera säkerheten hos federala it-system.

Google ska lägga 10 miljarder dollar på att utöka sitt zero trust-program, medan till exempel IBM har sagt att bolaget ska träna 150 000 människor i cybersäkerhetsfärdigheter de kommande tre åren och starta Cybersecurity Leadership Centers tillsammans med ett antal universitet.

Amazon och Apple ska främst fokusera på att utveckla och bidra med flerfaktorsautentiseringar.

Joe Biden har också beslutat om att myndigheten NIST, National Institute of Standards and Technology, ska utveckla ett ramverk för att förbättra säkerheten och integriteten i leverantörskedjan. Även här ska Microsoft, Google och IBM vara med och hjälpa till.

Källa: ZDNet

26 augusti 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflersäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng