Södersjukhusets digitalisering hyllas

Södersjukhuset Utifrån

Digitaliseringen på Södersjukhuset har skett med hjälp av tvärfunktionella team som dels har arbetat med en färdplan och dels i specifika projekt. Nu kan Emma Loven, utvecklings- och it-direktör, komma att hyllas både för Årets digitala projekt och som Årets CIO.

– Det råder ingen brist på idéer på smarta och värdeskapande digitaliseringslösningar inom hälso- och sjukvården. Det vi på Södersjukhuset tagit fasta på är att utgå från vad som skapar mest nytta för patienter och medarbetare, säger Emma Loven, initiativtagare och ytterst ansvarig för arbetet på Södersjukhuset.

Södersjukhuset, SÖS, uppmärksammas dubbelt upp för sitt arbete med digitalisering. Emma Loven är nominerad till Årets CIO samtidigt som sjukhusets digitalisering, som går under namnet Digitalt först - för patientens bästa, är i semifinal i kategorin Årets digitala projekt. Arbetet riktar in sig på utveckling av arbetssätt, system och teknik. Konceptet har åtta delar där några är:

Tvärfunktionellt team. Projektteamet har blandad kompetens och bakgrund, såsom läkare, omvårdnad, it, medicinsk teknik, verksamhetsutvecklare och civilingenjör.

Digironder. Projektteamet har mött samtliga verksamheter och staber inom Södersjukhuset för att prioritera digitala behov utifrån patient- och verksamhetsnytta. Baserat på prioriteringen har teamet skapat en färdplan, som kan komma att förändras över tid.

Fokusprojekt. För att säkra effekt har teamet identifierat några projekt de hjälper till med att driva, såsom införande av digitala patientmöten, direktöverföring av vitalparametrar in i journalsystem och tillgång till medicinska riktlinjer i bärbara enheter.

CIO Awards Sweden korar varje år Årets CIO, Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Vinnarna offentliggörs 14 december.

Källa: Södersjukhuset

26 augusti 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Fotogruppen Södersjukhuset

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng