Facebook lanserar VR-möten

Facebook, Vr, Avatarer Som Har Ett Vr Möte I Facebooks App

Med appen Horizon Workrooms och ett VR-headsetet från Oculus kan Facebookanvändare nu kliva in i virtuella möten med en avatar. Enligt Facebook är det nästa steg mot en mer virtuell värld.

– De senaste 18 månaders pandemi har gjort oss säkrare på att den här typen av teknologi behövs, säger Andrew Bosworth, VP för Facebook Reality Labs.

16 deltagare som avatarer

Det virtuella rummet kommer kunna ta emot 16 mötesdeltagare som avatarer, alltså en virtuell motsvarighet av användaren. Totalt kan 50 deltagare vara med på ett möte, där de 34 övriga kommer att synas på en virtuell skärm. När VR-deltagare rör sina händer i verkligheten kommer deras avatar utföra liknande rörelser, och avatarernas munnar kommer också röra på sig när deltagare pratar.

Användaren kan också se sin datorskärm i en virtuell variant i mötet.

Enligt Andrew Bosworth har Facebook redan använt tekniken för interna möten i ungefär ett år. Han varnar dock för att ett möte alltid är ett möte.

– Inte ens VR kommer göra ditt tråkiga möte mindre tråkigt, säger Andrew Bosworth.

Lanseringen är en del i Facebooks breda satsning på fenomenet som fått namnet metaverse, som är en gammal term om ett sätt att fly från den riktiga världen in i en virtuell värld.  

Utmaningar återstår

En av utmaningarna som både Facebook och andra VR-bolag står inför handlar om att få folk att köpa deras VR-headset och att börja använda dem kontinuerligt, samtidigt som tekniken och upplevelsen är så bra som den hade kunnat vara.

En annan handlar om att göra headsetet tillräckligt bekvämt att på sig för möten som är längre än 30 minuter.

Källa: CNN

20 augusti 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Facebook

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng