Testa din cybersäkerhet på Rise Cyber Range

Rise, Cybersäkerhet, Drönarbild Kista I Stockholm

Rise Cyber Range ligger i Kista i Stockholm.

Rise öppnar Sveriges första testbädd för cybersäkerhet, Cyber Range, i Kista, Stockholm. Här kan verksamheter testa sin cybersäkerhet innan den implementeras.

– Sverige har en unikt stark position när det gäller digitalisering, svenskarna är det kanske mest teknikkunniga folket i världen. Ska detta kunna omsättas i stärkt konkurrenskraft och en effektiv offentlig förvaltning måste vi också vara särskilt bra på cybersäkerhet. Här kan Rise och vår nya Cyber Range göra stor skillnad. Vi har kompetensen och resurserna att hjälpa företag och organisationer, säger Pia Sandvik, vd Rise.

Säkerhet och rutiner

Rise Cyber Range som testbädden kallas, riktar sig både till näringslivet och till offentlig sektor, och stöttas bland annat av Vinnova och ICT Sweden. Här kan de som deltar få hjälp dels med att säkerhetstesta sina system, dels med att upprätta rutiner för att säkerställa att organisationen sköts så optimalt det går ur ett säkerhetsperspektiv.

– Många bolag, både större och mindre, saknar resurser och egen infrastruktur för att kunna testa sitt säkerhetssystem. Med Cyber Range tillgängliggör vi test- och demomiljöer för cybersäkerhet till kunder och samarbetspartners. Cyber Range blir en träningsanläggning där vi simulerar verkliga attacker i en kontrollerad miljö. Det blir också en naturlig plats för kompetensutveckling och träning där det är lätt att få tillgång till expertis, säger Shahid Raza, enhetschef för Cyber Range på Rise.

Invigningen av Cyber Range sker online och äger rum den 2 juni.

Källa: Rise

1 juni 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflersäkerhetFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng