Sju kommuner nominerade till Guldtrappan

Guldtrappan Sju Nominerade

Under pandemin har skolan och dess huvudmän arbetat hårt för att kunna fullfölja sitt uppdrag, vars undervisning ofta skett på distans. Nu uppmärksammas sju huvudmän som är nominerade till Guldtrappan 2021.

– Årets innovativa skolhuvudmän har påbörjat bygget av långsiktiga strukturer för att integrera det digitala i sin utveckling, säger Peter Becker, ordförande i stiftelsen Yngve Lindbergs Minne.

Guldtrappan är en kvalitetsutmärkelse som sedan 2005 har uppmärksammat de av skolornas huvudmän som arbetar långsiktigt för bland annat elevers kunskaper, digitala kompetens och personliga utveckling. 

– Utmaningarna har varit många det senaste året, så även utifrån digitaliseringsprocesserna i skolan. Många har dock navigerat väl med givna förutsättningar och format en hållbar och långsiktig digitaliseringsprocess som kan fortsätta växa framåt, säger Monica Sonde, direktör/avdelningschef, avdelningen för utbildning och arbetsmarknad, Sveriges Kommuner och Regioner.

De sju nominerade huvudmännen till Guldtrappan 2021 är:

Eksjö kommun, barn- och utbildningssektorn, förskola, grundskola, gymnasium inklusive särskolor

Göteborgs stad, förskoleförvaltningen

Göteborgs stad, grundskoleförvaltningen

Hallstahammars kommun, grundskola

Karlstads kommun, förskola, grundskola, grundsärskola

Leksands kommun, utbildningssektorn, Avdelning grundskolan

Stockholms stad, vuxenutbildningen för egen-regi

Erfarenheter från de sju huvudmännen presenteras i en rapport och i webbinarier under hösten. Utdelningen av utmärkelsen Guldtrappan 2021 sker under hösten.

9 juni 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter elisabeth noredigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng