Mer napp med ny app

Fiskher Hittar Fisken Åt Dig

Nya appen Fiskher visar vägen till 12 000 bra fiskeområden längs de svenska kusterna med 16 fiskarter och tips för att fånga dessa. Appen erbjuder även avancerade sjökort med vattendjup, informerar om skyddsområden och känner igen uppfångade fiskarter via AI.

Möjligheten att hitta fiskeplatser och använda kartor samt sjökort för att navigera är fantastisk. Igenkänningsfunktionen för fisk är mycket användbar, särskilt för dem som inte har fiskat så mycket. Vi har inte heller någon ursäkt längre om vi skulle tvivla eller vara osäkra på om vi fiskar i ett skyddsområde, säger Nicka Hellenberg, en av fiskeexperterna som delar med sig av sina kunskaper i appen.

Fiskher ska ge en bättre upplevelse både för nya och erfarna fiskare, och oavsett om du är ute efter en god måltid eller bara nöjesfiskar. Bakom appen står några av de mest erfarna skandinaviska sport- och fritidsfiskarna.

Fiskeapp

Appen kan ge förslag på 3 000 fiskeplatser för gädda, havsöring och abborre.

Fiskeexperter har gått igenom kartor och satellitfoton över Skandinavien och markerat fiskeplatser baserat på deras kunskap om arters livsmiljö, förflyttningar, bottenförhållanden och väderdata. Områdena har sedan kvalitetssäkrats av lokala fiskare. Därigenom kan appen med stor sannolikhet berätta vilken typ av fisk du finner i olika skandinaviska områden.

Tips om fiskeplatser för de olika arterna är mycket användbar för fiskare på alla nivåer. Idag, när alla vill ha snabba svar, är denna app ett ljus i mörkret. Framförallt kommer möjligheten att se minsta tillåtna storlekar, begränsningar, regler och liknande vara extremt användbart. Vi sportfiskare måste ta ansvar oavsett om vi är nya eller mer erfarna. Genom att göra sådan information lättillgänglig, bidrar Fiskher till att skydda fiskbestånden, säger Nicka Hellenberg. 

Under pandemin har sportfisket slagit nya rekord. Sedan mars 2020 har antalet digitala fiskekort hos Ifiske, som är störst i Sverige, ökat med 80 procent. Samma trend går att se hos Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund.

Källa: Fiskher

1 juni 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng