Kommunal e-tjänst för torghandel

Säter, App, Massa Jordgubbar I Lådor På En Torghandel

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

– Det här är fortsättningen på vårt arbete med att digitalisera för en effektivare förvaltning och för att de som använder kommunens tjänster ska kunna göra det på ett smidigare sätt, säger Josefin Levinsson som är e-tjänstbyggare på Säters kommun och som skapat tjänsten i samarbete med gatuenheten.

QR-kod på plats

Enligt Säters gatuenhet var den tidigare bokningstjänsten inte optimal och förhoppningen är att den nya bokningsappen ska underlätta för alla torghandlare i kommunen. På de fem torgplatserna på Salutorget i Säter kommer det sitta en QR-kod som den som vill ha platsen kan scanna för att boka.

– Vi hoppas att det här kan skapa mer ordning och reda, vilket också är ett önskemål från torghandlarna, säger Cecilia Romlin på gatuenheten.

Det kommer också finnas möjlighet att boka en plats på Säters kommuns hemsida, allt med hjälp av bank-id och till hösten ska det också gå att betala sin torghandelplats direkt i samma system.

– Vi har utvecklat tjänsten från grunden och vad vi vet är den unik i Sverige, säger Josefin Levinsson.

Källa: Säters kommun.

14 juni 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Mostphotos

Läs mer om ämnet:

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng