IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

Smarta Hem I Europa

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

– Covid-19 ändrar investeringsplanerna för många europeiska företag, men likväl fortsätter IoT-marknaden att vara attraktiv för många branscher såsom vård och detaljhandel, säger Alexandra Rotaru från IDC.

Europas IoT-marknad kommer för första gången att värderas till över 200 miljarder dollar under 2021. Mest kommer det fortsatt att säljas på konsumentsidan. Den här sektorn kommer att drivas av lösningar för smarta hem som effektiviserar vardagliga interaktioner och där personer kan fjärrövervaka och kontrollera hemmasystem.

Trots covid-19-pandemin så växte IoT-marknaden under 2020, dock var det en mindre ökning än åren innan. Under 2021 när verksamheter och anställda börjar återgå till det normala kommer vi se en starkare tillväxt än 2020, skriver IDC i ett pressmeddelande.

På grund av social distansering och hemarbete så kommer vården att vara den snabbast växande industrin de närmaste åren. Här kan IoT förbättra livskvalitén genom bland annat hemövervakning.

Källa: IDC

11 juni 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng