Windows 10 görs om

Windows 10, Mircosoft, Legogubbar Med Olika Yrken Står Uppställda

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

I Windows vanliga visuella uppdateringar som kommer ett par gånger om året, kan startmenyn får en ny färg eller de vanliga ikoner en något ny look, men det finns andra grafiska gränssnitt som inte förändrats sedan Windows 95.

Ny diskettenhet

Därför påbörjar nu Microsoft ett större omtag och det handlar till exempel om de val du kan göra när du vill påverka hur en ikon ser ut. Bland de äldre alternativen finns den gamla sortens CRT-bildskärmar, alltså tjockskärmar, som nu istället blir en platt skärm, som de ser ut idag. Diskettenheten som symboliserar enheten där användare en gång i tiden stoppade i sina 3,5-tumsdisketter kommer dock finnas kvar, om än i en någon uppdaterad variant.

Tangentbord för emojis

I samma uppdatering kommer även tangentbordet på Windows-plattor att få en ny form som ger bättre åtkomst till emojis och även filhanteraren och startmenyn kommer att ändras helt.

Överhuvudtaget talas det nu om att operativsystemet ska få sin största uppdatering sedan det släpptes 2015 för att bättre anpassas till en marknad där utsnittet på enheter som plattor, datorer och telefoner börjar flyta ihop.

Enligt Microsoft kommer förändringarna att implementeras under oktober i år.

210507103337 20210507 Microsoft Icon Update Exlarge 169

Windowsikoner före och efter den kommande uppdateringen.

Källa: CNN

12 maj 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng